Wachttijd

Nadat wij het aanmeldformulier en de verwijsbrief hebben ontvangen nemen wij contact met je op voor het plannen van een eerste intakegesprek via beeldbellen. We streven ernaar om binnen 2-3 weken na je aanmelding contact met je op te nemen voor het plannen van deze intake. Als blijkt dat je bij Psy-zo! op je plek bent, wordt je op de wachtlijst geplaatst. Vervolgens gaat de onderstaande wachttijd in.

Wachttijd

Type zorgAantal weken
BasisOngeveer 20 weken
SpecialistischOngeveer 28 weken

Let op! De wachttijd is een schatting, dit betreft de wachttijd tot aan start van de behandeling (laatst bijgewerkt: 20-10-2023).

Wachttijd te lang?
Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met jouw zorgverzekeraar om te vragen om wachtlijstbemiddeling bij een andere zorgaanbieder. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf jouw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen). Met spoed eerder starten bij Psy-zo! is helaas niet mogelijk.
Daarnaast kun je zelf kijken op www.emdr.nl of er een andere behandelaar/praktijk is waar je eerder terecht kunt of contact opnemen met jouw verwijzer. In sommige gevallen is het ook mogelijk om ter overbrugging gesprekken bij de POHGGZ te plannen. Jouw huisarts kan je hier meer over vertellen.