Naar het programma

WRITEjunior

Vanaf donderdag 17 september 2020 van 09:30 tot 16:30 inloop vanaf 09:00

Direct aanmelden

Introductie

WRITEjunior is en cognitief gedragstherapeutische behandeling voor jeugdigen met een Posttraumatische Stresstoornis, waarbij de kinderen het verhaal van hun traumatische ervaring opschrijven met behulp van de computer. Lees hieronder meer over deze 2 daagse cursus.

Inhoud
WRITEjunior is en cognitief gedragstherapeutische behandeling voor jeugdigen met een Posttraumatische Stressstoornis, waarbij de kinderen het verhaal van hun traumatische ervaring opschrijven met behulp van de computer. De behandeling is geschikt voor kinderen en jongeren (ook voor jongvolwassenen) die eenmalig een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt of een aaneenschakeling van trauma’s), er zijn aparte varianten voor KOPP kinderen, kinderen met een LVB en PTSS, pre-verbaal trauma, uitgestelde PTSS en het onthullen van geheimen Een vorm van WRITEjunior kan ook gebruikt worden bij de psych-educatie over ADHD en ASS. .
De werkzame factoren in de behandeling zijn: exposure (gedetailleerd schrijven over de feiten, de gevoelens en de gedachten), cognitieve herstructurering (waarin bekeken wordt hoe het kind tegen de traumatische ervaring kan aankijken zodat hij er verder mee kan leven en het gevoel van controle terugkrijgt), coping (hoe verder te gaan na de traumatische gebeurtenis en toekomstperspectief) en ‘social sharing’ (het delen van de ervaring met belangrijke anderen).
Het protocol in wetenschappelijk onderzocht in een pilotstudie in 2008 en in een RCT in 2017: een randomised control trial, waarbij EMDR, wachtlijstconditie en WRITEjunior werden vergeleken bij jeugdigen met PTSS naar aanleiding van een eenmalig trauma.

Het doel
Na afloop van deze cursus:
– Heeft u inzicht in het Writejunior protocol voor schrijftherapie voor getraumatiseerde kinderen en jongeren.
– Bent u bekend met de indicaties voor deze behandelvorm.
– Hebt u inzicht verworven in de cognitief-gedragstherapeutische technieken die in het protocol worden gehanteerd.
– Kunt u deze behandelvorm in uw eigen praktijksituatie toepassen (met supervisie).

Docent

Literatuur

Aan te schaffen door de deelnemer:

– Lucassen, S., Oord, S. van der (3e druk, 2018), WRITEjunior. Protocol schrijftherapie voor getraumatiseerde kinderen en adolescenten 4-18 jaar. Boek met DVD. Amsterdam: SWP

Accreditaties

NIP K&J / NVO

Overig1
Behandeling5
Herregistratie12

Vereniging EMDR Nederland

Algemene scholing (breed) 11
Vakinhoudelijke scholing (smal)1

NVO354879

Deze nascholing is eveneens geaccrediteerd door het Register Vaktherapie voor 18 punten.

Praktische informatie

Locatie Zernikepark 12, 9747 AN in Groningen
Data 17-09-2020, 09:30 - 16:30 (inloop v.a. 09:00)
12-11-2020, 09:30 - 16:30 (inloop v.a. 09:00)
Tarief € 715,00 (Inclusief koffie, thee en lunch. Exclusief literatuur)
Deelnemers Maximaal 10 deelnemers

Voor wie
Psychologen en pedagogen werkzaam in de GGZ en geschoold in cognitieve gedragstherapie en enige ervaring in het behandelen van kinderen met PTSS.

Overig
– Het is voor de beide dagen van belang dat per twee deelnemers 1 laptop beschikbaar is. Dit is nodig om te kunnen oefenen.
– Tussen de eerste en tweede opleidingsdag moeten de cursisten aan verhaal maken volgens het WRITEjunior protocol van een eigen cliënt of een gefingeerde cliënt (ongeveer 6 uur werk). Dit dient uiterlijk 1 week voor de 2e cursusdag te worden opgestuurd aan de docent.

Annuleren
Zie annuleringsvoorwaarden.

Aanmelden

Stap 1 van 4 - Contactgegevens

De factuur wordt per e-mail gestuurd. Indien uw werkgever betaalt en/of de factuurgegevens afwijken van de contactgegevens, wilt u dan het juiste factuuradres + e-mail opgeven bij stap 3. Alvast bedankt.