Naar het programma

Vervolgcursus EMDR volwassenen

Vanaf maandag 11 januari 2021 van 09:30 tot 21:00 inloop vanaf 09:00

Direct aanmelden

Introductie

Let op: werkt u met kinderen, of met volwassenen met een verstandelijke beperking, volg dan de route EMDR bij Kind en Jeugd.

Het tweede gedeelte van de EMDR opleiding is bedoeld om de cursist te leren complexe traumabehandelingen uit te voeren met behulp van EMDR. Hierbij gaat het om cliënten die niet specifiek voldoen aan de diagnose enkelvoudige PTSS, maar symptomatologie vertonen welke het gevolg is van ernstige of langdurige traumatisering, bijvoorbeeld in de (vroege) jeugd. Tijdens de opleiding wordt geleerd met protocollen te werken voor diverse EMDR toepassingen, zoals het stabiliseren van patiënten voordat er aan traumabehandeling wordt begonnen met behulp van Resource Development and Installation (RDI). Daarnaast wordt er geleerd stroef verlopende processen vlot te trekken door gebruik te maken van zogenaamde Cognitive Interweaves.

Inhoud
De opleiding kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in tweetallen. Bij deze laatste oefeningen wordt gebruik gemaakt van min of meer emotioneel beladen herinneringen van de deelnemers.

Programma
• Uitbreiding aanpak van trauma-gerelateerde symptomatologie
• Behandeling van patiënten met meervoudig of complex trauma
• Identificeren en aanpak van disfunctionele kernopvattingen
• Het gebruik van cognitive interweaves
• Stabilisatie met behulp van Resource Development and Installation (RDI)

Het doel
De vervolgopleiding is nodig voor een volledig begrip van het therapeutisch gebruik van EMDR en het verantwoord toepassen ervan in complexe situaties.

Docent

Ytje van Pelt

Ytje van Pelt

GZ-psycholoog / Docent EMDR
Lees meer

Naast mijn werk als behandelaar, bied ik bij- en nascholing bij Psy-zo! over traumagerelateerde onderwerpen, waaronder het stellen van indicaties voor traumabehandeling, het opstellen van (EMDR-) conceptualisaties, het toepassen van technieken bij stagnaties in de (EMDR) behandeling en over (EMDR) behandelingen bij mensen met persoonlijkheidsproblematiek en dissociatie. Ik bied de basis- en vervolgopleiding cognitieve gedragstherapie voor K&J en volwassenen aan. Op termijn zal ik de EMDR trainingen K&J en volwassenen ook aanbieden vanuit Psy-zo!

De bij- en nascholing kan incompany aangevraagd worden.

Literatuur

– Handboek EMDR – A. de Jongh & E. ten Broeke
– Praktijkboek EMDR – E. ten Broeke, A. de Jongh & H.J. Oppenheim
De boeken kan u aanschaffen bij onze partner: breinboek.com

Tijdens de opleiding wordt er een cursusmap uitgedeeld.

Accreditaties

Praktische informatie

Locatie Zernikepark 12, 9747 AN in Groningen
Data 11-01-2021, 09:30 - 21:00 (inloop v.a. 09:00)
12-01-2021, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
13-02-2021, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
13-03-2021, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
Tarief € 1195,00 (Inclusief koffie, thee en lunch. Exclusief literatuur)
Deelnemers Maximaal 12 deelnemers

Aanwezigheid
Voor de eerste 2 dagen van de opleiding geldt een 100% aanwezigheidsplicht. Wanneer hier niet aan kan worden voldaan, kan de opleiding niet voortgezet worden.  Zie voor meer informatie de Aanwezigheid en Annuleren.

Vereniging EMDR Nederland
De opleiding is erkend door de Vereniging EMDR Nederland.

Annuleren
U kunt tot 6 weken voor aanvang van de cursus kosteloos annuleren.

Instapeisen

Aanmelden

Stap 1 van 4 - Contactgegevens

De factuur wordt per e-mail gestuurd. Indien uw werkgever betaalt en/of de factuurgegevens afwijken van de contactgegevens, wilt u dan het juiste factuuradres + e-mail opgeven bij stap 3. Alvast bedankt.