Naar het programma

Masterclass: IE & EV bij PTSS

Vanaf maandag 28 juni 2021 van 09:30 tot 17:00 inloop vanaf 09:00

Direct aanmelden

Introductie

In deze 2-daagse masterclass (6 uur per dag, exclusief pauzes) leer je alles over het toepassen van exposuretherapie bij PTSS. We staan stil bij de nieuwste inzichten met betrekking tot het werkingsmechanisme van exposure en je wordt getraind in de toepassing van imaginaire exposure en exposure in vivo bij zowel volwassenen, jongeren als kinderen met PTSS. Daarnaast is er binnen deze masterclass ruimte voor verdieping en komen thema’s als dissociatie en angstregulatie aan bod.

De deelnemers hebben aan het eind van de masterclass kennis van imaginaire exposure- en exposure in vivo-technieken binnen de behandeling van PTSS als ook van de therapeutische houding die past bij de uitvoer van deze technieken. Daarnaast zijn zij op de hoogte van de meest recente inzichten op wetenschappelijk gebied en kunnen zij op basis van deze kennis de exposurebehandeling vormgeven. Deelnemers kunnen na de masterclass, eventueel onder supervisie, exposuretechnieken – volgens de richtlijnen – voor de behandeling van PTSS toepassen, zowel bij volwassenen, jongeren als kinderen.

Docenten

Lotte Hendriks

Lotte Hendriks

IE en EV bij PTSS
Lees meer

Dr. Lotte Hendriks is als GZ-psycholoog i.o. tot specialist verbonden aan Overwaal, Expertisecentrum Angst, Dwang en PTSS als ook aan de afdeling Jeugd (beide Pro Persona). Tevens is ze als onderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit (Behavioural Science Institute, Nijmegen Centre for Anxiety and Affective Disorders Research and Expertise; NijCa2re). Ze is gespecialiseerd in de behandeling van zowel jongeren als volwassenen met trauma- en stressorgerelateerde stoornissen. Daarnaast doet ze met name onderzoek op het terrein van trauma en PTSS, en geeft ze les over deze onderwerpen.

Ytje van Pelt

Ytje van Pelt

GZ-psycholoog / Docent EMDR & CGT
Lees meer

Naast mijn werk als behandelaar, bied ik bij- en nascholing bij Psy-zo! over traumagerelateerde onderwerpen, waaronder het stellen van indicaties voor traumabehandeling, het opstellen van (EMDR-) conceptualisaties, het toepassen van technieken bij stagnaties in de (EMDR) behandeling en over (EMDR) behandelingen bij mensen met persoonlijkheidsproblematiek en dissociatie. Ik bied de basis- en vervolgopleiding cognitieve gedragstherapie voor K&J en volwassenen aan. Op termijn zal ik de EMDR trainingen K&J en volwassenen ook aanbieden vanuit Psy-zo!

De bij- en nascholing kan incompany aangevraagd worden.

Literatuur

  • Minnen, A. van & Arntz, A. (2017). Protocollaire behandeling van patiënten met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) – Imaginaire exposure en exposure in vivo. In: G. P. J. Keijsers, A. van Minnen, M. J. P. M. Verbraak, C. A. L. Hoogduin, & P. M. G. Emmelkamp (2017), Boek 1 (pp 311-369). Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten. Amsterdam: Boom.
  • Hendriks, L. & van Minnen, A. (2020). Imaginaire exposure. In A. Greeven & A. van Emmerik (red.) Handboek exposure (pp 108-133). Amsterdam: Uitgeverij Boom.
  • Hendriks, L., de Kleine, R. A., Heyvaert, M., Becker, E. S., Hendriks, G. J., & van Minnen, A. (2017). Intensive prolonged exposure treatment for adolescent complex posttraumatic stress disorder: a single‐trial design. Journal of Child Psychology and Psychiatry, 58, 1229-1238.

Facultatief:

Strategies – State of the Art: (presentatie): https://www.youtube.com/watch?v=pKPgFVKVFLA&sns=em

 

Accreditaties

FGzPt (KP'ers)

Klinisch psycholoog16

Vereniging EMDR Nederland

Algemene scholing (breed) 6

NIP K&JAangevraagd
VGCtAangevraagd
NVOAangevraagd

Praktische informatie

Locatie Hertsenbergweg 1, 8041 BA in Zwolle
Data 28-06-2021, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
27-08-2021, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
Tarief € 475,00 (Aangepast tarief online cursus)
Deelnemers Maximaal 18 deelnemers

Annuleren
Klik hier voor de annuleringsvoorwaarden.

Doelgroep
VGCt-leden, master/GZ/klinisch-psychologen, psychiaters, medewerkers van psychotrauma centra, traumatherapeuten, maatschappelijk werkers. Deze masterclass veronderstelt basiskennis over cognitieve gedragstherapie (100 uur VGCt basiscursus).

Let op: voorwaarden voor deelname

Deze masterclass veronderstelt basiskennis over cognitieve gedragstherapie (100 uur VGCt basiscursus)

Aanmelden

Stap 1 van 4 - Contactgegevens

De factuur wordt per e-mail gestuurd. Indien uw werkgever betaalt en/of de factuurgegevens afwijken van de contactgegevens, wilt u dan het juiste factuuradres + e-mail opgeven bij stap 3. Alvast bedankt.