Naar het programma

EMDR 2.0

maandag 7 september 2020 van 09:30 tot 17:00 inloop vanaf 09:00

Direct aanmelden

Introductie

Gezien de recente ontwikkelingen inzake het Coronavirus zijn wij genoodzaakt de workshop EMDR 2.0 gepland op vrijdag 20 maart te annuleren. 
De workshop gaat dus niet door op deze datum. 
We gaan de komende weken in overleg met de docenten om een nieuwe datum te plannen. Dit wordt waarschijnlijk na de zomer (september). Zodra hier meer duidelijkheid over is laten wij dit z.s.m. aan u weten. Mocht u de nader te bepalen nieuwe datum niet kunnen / willen deelnemen dan kunt u vervolgens kosteloos annuleren.

Inhoud van de cursus
Een goed begrip van de werkgeheugentheorie kan je helpen de effectiviteit van je EMDR behandelingen te verbeteren. Wat doe je bijvoorbeeld als de SUD niet daalt en EMDR niet werkt? Er zijn grofweg twee mogelijkheden. De patiënt stopt de herinnering niet in het werkgeheugen, of de werkgeheugenbelasting – door het maken van standaard oogbewegingen alleen – is niet sterk genoeg. In deze workshop leer je alles om deze problemen te tackelen. Daarnaast krijg je een update over de allernieuwste ontwikkelingen op dit terrein, EMDR 2.0 genaamd. Van modaliteit-specifieke werkgeheugenbelastende technieken, tot het destabiliseren van herinneringen door massieve technieken zoals de Flash en de EMD-knaller. De allernieuwste ‘uitvinding’ is disruption by surprise. Deze nieuwe toepassingen worden gedemonstreerd middels live demonstraties, en videofragmenten van behandelingen in de praktijk. Bovendien krijgen de deelnemers uitgebreid de kans te oefenen met het nieuwe materiaal.

Docenten

Ad de Jongh

Ad de Jongh

Basis- & vervolgopleiding EMDR. EMDR 2.0
Lees meer

Literatuur

Aanbevolen literatuur

  • De Jongh A., Ernst, R, Marques, L. & Hornsveld, H. (2013). The impact of eye movements and tones on disturbing memories of patients with PTSD and other mental disorders. Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry, 44, 447-483.
  • Leenders, M., & De Jongh, A. (2017). De EMD-Knaller! EMDR Magazine, 5 (15), 40-42.
  • Doornhein-Semmelink, P., De Jongh, A., Peters. M. (2018). De Flash. Een nieuwe techniek voor mensen met angst voor hun eigen herinnering. EMDR Magazine, 6 (16), 9-11.
  • De Jongh, A. (2018). Boksen als werkgeheugenbelastende taak bij een elfjarige jongen met PTSS. EMDR Magazine, 6 (17), 64-65. https://psycho-trauma.nl/wp-content/uploads/2015/07/Boksen-als-werkgeheugenbelastende-taak-De-Jongh2c-2018.pdf
  • Hornsveld, H., Ten Broeke, E., De Jongh, A. (2018). Verschillen tussen het Nederlandse EMDR-standaardprotocol en het originele protocol van Shapiro. Deel V: Werkgeheugentheorie. EMDR Magazine, 6 (18), 39-43.
  • Matthijssen, S. J. M. A. (2018). Weten wat werkt: Het verbeteren van traumabehandeling. Impact Magazine, 3, 18-21.
  • Geurink, M. & Matthijssen, S. J. M. A. (2017). De kracht van geur in EMDR: kruisbestuiving van wetenschap en praktijk. EMDR Magazine, 14, 3-5.

Alle literatuur kunt u hier downloaden.

Accreditaties

NIP-Eerstelijnspsychologie

Herregistratie6

VGCt

Nascholingscursus6

FGzPt (KP'ers)

FGZP Bij- en nascholing7

Vereniging EMDR Nederland

Vakinhoudelijke scholing (smal)6

NVP (Kwaliteitsregister Psychotherapie)

Nascholing6

NIP A&O | A&G

Nascholing6

Praktische informatie

Data 07-09-2020, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
Plaats Borchsingel 53, 9766 PP in Eelderwolde
Tarief € 275,00 (Inclusief koffie, thee en lunch. Exclusief eventuele literatuur)
Deelnemers Maximaal 70 deelnemers

Annuleren
U kunt tot 2 weken voorafgaand aan de workshop kostenloos annuleren door schriftelijk contact op te nemen met info@psy-zo.nl

Doelgroep
Om deel te kunnen nemen aan deze workshop dient u minimaal de basisopleiding EMDR gevolgd te hebben.

Locatie
Deze workshop zal plaats vinden in het van der Valk hotel Groningen/Hoogkerk. Zie site.

Aanmelden

Je kunt je voor deze cursus niet meer aanmelden.