Naar het programma

Basiscursus EMDR volwassenen

Vanaf woensdag 20 januari 2021 van 09:30 tot 21:00 inloop vanaf 09:00

Direct aanmelden

Introductie

Let op: werkt u met kinderen, of met volwassenen met een verstandelijke beperking, volg dan de route EMDR bij Kind en Jeugd.

De EMDR basisopleiding kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in drietallen. Bij deze laatste oefeningen wordt gebruik gemaakt van min of meer emotioneel beladen herinneringen van de deelnemers. Na de tweede dag oefenen de deelnemers met het geleerde materiaal in de praktijk.

Er wordt tijdens de training betrekkelijk veel met het aangeleerde materiaal geoefend. Dit gebeurt in groepen van maximaal 14 deelnemers en altijd onder begeleiding en supervisie van ervaren clinici. Bij het oefenen wordt gebruik gemaakt van eigen, relatief milde, nare ervaringen. Wellicht ten overvloede zij hier benadrukt dat het hierbij om oefening gaat en niet om therapie. Van u wordt dan ook verwacht dat u zelf een verantwoorde keuze maakt bij de selectie van ‘nare’ ervaringen. In geval van twijfel kunt u altijd overleggen met één van de trainers/begeleiders.
De trainingsdagen op dag 3 en 4 zullen worden besteed aan het in groepen bekijken en bespreken van videofragmenten van door u uitgevoerde EMDR-behandelingen.

Doelstelling
De basistraining heeft tot doel EMDR te leren toepassen bij posttraumatische stressstoornis (PTSS) en andere traumagerelateerde stoornissen.

Docent

Ytje van Pelt

Ytje van Pelt

GZ-psycholoog / Docent EMDR
Lees meer

Naast mijn werk als behandelaar, bied ik bij- en nascholing bij Psy-zo! over traumagerelateerde onderwerpen, waaronder het stellen van indicaties voor traumabehandeling, het opstellen van (EMDR-) conceptualisaties, het toepassen van technieken bij stagnaties in de (EMDR) behandeling en over (EMDR) behandelingen bij mensen met persoonlijkheidsproblematiek en dissociatie. Ik bied de basis- en vervolgopleiding cognitieve gedragstherapie voor K&J en volwassenen aan. Op termijn zal ik de EMDR trainingen K&J en volwassenen ook aanbieden vanuit Psy-zo!

De bij- en nascholing kan incompany aangevraagd worden.

Literatuur

De Jongh, A. & Ten Broeke, E. – Handboek EMDR
Het handboek EMDR is verkrijgbaar bij onze partner: breinboek.com

De volgende literatuur vindt u misschien interessant om te lezen:
Praktijkboek EMDR; van Ad de Jongh, Erik ten Broeke en Hans-Jaap Oppenheim
Vraagbak EMDR; van Ad de Jongh & Erik ten Broeke
Je verleden voorbij; van Francine Shapiro & Jonathan Cornil

Accreditaties

Praktische informatie

Locatie Zernikepark 12, 9747 AN in Groningen
Data 20-01-2021, 09:30 - 21:00 (inloop v.a. 09:00)
21-01-2021, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
04-03-2021, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
01-04-2021, 09:30 - 17:00 (inloop v.a. 09:00)
Tarief € 1195,00 (Inclusief koffie, thee en lunch. Exclusief literatuur)
Deelnemers Maximaal 12 deelnemers

Annuleren
U kunt tot zes weken voor aanvang van de cursus kosteloos annuleren.

Aanwezigheid
Er is een 100% aanwezigheidsplicht voor dag 1 en 2. Mocht u (een gedeelte van) dag 1 en /of 2 niet aanwezig kunnen zijn, dan dient de hele opleiding gestaakt te worden. Mocht u onverhoopt een (gedeelte) van dag 3 of 4 missen dan kan dit veelal worden ingehaald. Neemt u hiervoor tijdig contact op.

Instapeisen

Aanmelden

Stap 1 van 4 - Contactgegevens

De factuur wordt per e-mail gestuurd. Indien uw werkgever betaalt en/of de factuurgegevens afwijken van de contactgegevens, wilt u dan het juiste factuuradres + e-mail opgeven bij stap 3. Alvast bedankt.