Mindfulness in therapie, coaching en andere helpende gesprekken (MBCT)

Introductie
Mindfulness in therapie, coaching en andere helpende gesprekken is een vaardigheidstraining. Een echte praktijk-training waarin geleerd wordt mindfulness als aandacht- en emotieregulatie-vaardigheid te gebruiken in het dagelijks leven en bij de meest uiteenlopende psychische problemen en coachingsvragen.

Inhoud
Je doet zelf intensieve ervaring op met mindfulness-oefeningen en de toepassing ervan in je eigen leven. Je leert mindfulness over te dragen op cliënten en je kunt mindfulness integreren in behandelingen bij diverse psychische klachten of in coachingstrajecten. 'Hoe doe je het in de praktijk?' is het motto van de training. Geen gedoe met lange meditaties en theoretische inleidingen met powerpoints maar: doen wat werkt! Een greep uit het programma:
• MBCT-meditatieoefeningen
• See, hear and feel meditatie volgens Shinzen Young
• Oefenen van vaardigheden in tweetallen
• Mindful reageren op vragen en opmerkingen van cliënten
• Mindful exposure en verwerking
• Mindful vragenstellen & zwijgen
• Integratie van mindfulness in helpende gesprekken
• Casuïstiek en praktische therapeutische toepassingen

Werkwijze/ werkvormen
De training zal bestaan uit veel verschillende werkvormen, zoals demonstratie, oefeningen en het delen van informatie.

Voor wie
De training is bedoeld voor psychologen, psychiaters, pedagogen, coaches, trainers, maatschappelijk werkers, s.p.v.-ers, etc. die hun therapeutische mogelijkheden willen uitbreiden.

Docent
Ger Schurink heeft sinds 1992 een eigen praktijk in Borne/Hengelo voor therapie en coaching. Daarnaast geeft hij trainingen, supervisie en leertherapie aan professionals in de geestelijke gezondheidszorg waarbij hij ernaar streeft om methodes te gebruiken die wetenschappelijk onderbouwd zijn en aantoonbaar werken. Zo heeft hij jarenlang cursussen directieve en cognitieve therapie gegeven en zijn daar sinds 2003 trainingen Mindfulness Based Cognitive Therapy bijgekomen. Kijk voor meer informatie, publicaties en aanvullende literatuur op www.gerschurink.nl

Verplichte literatuur
Onderstaande literatuur dient door de deelnemers zelf te worden aangeschaft en is verkrijgbaar bij onze partner Breinboek
• Schurink, G. (2009) Mindfulness. Een praktische training in omgaan met gevoelens en gewoonten.
• Young, S. (2016). See hear feel: an introduction. Downloaden op Shinzen Young

Annuleren
U kunt tot 6 weken voor aanvang van de cursus kosteloos annuleren.

Inschrijven voor deze cursus

Om u in te schrijven voor deze cursus vult u het volgende formulier in. U krijgt direct na aanmelding een bevestiging via e-mail. Vergeet niet om de cursus in uw agenda te noteren!

Uw gegevens

Personalia & Contact

Registratienummers beroepsverenigingen

Facturatiegegevens